PAŞABAHÇE MAĞAZALARI’NIN YENİ SERİSİYLE MUTFAKLARINIZ SARAYA DÖNECEK


Paşabahçe Mağazaları’nın Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları kapsamında ilk kez 1999 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunun 700. yılı dolayısıyla geliştirdiği Osmanlı Koleksiyonu yepyeni ürünlerle genişlemeye devam ediyor. Sınırlı sayıda üretilen özel ürünlerden oluşan koleksiyonun yeni serisi ‘Saray Mutfağı’, koleksiyonerlerin büyük ilgisini topluyor.

02.03.2016 - Paşabahçe Mağazaları, Osmanlı sanatının görkemli geçmişini çağrıştıran örneklerini tanıtmak ve yeniden yorumlayarak günümüze yansıtmak amacı ile oluşturduğu Osmanlı Koleksiyonu’nun yeni serisi Saray Mutfağı’nı tarih ve sanat tutkunlarının beğenisine sundu.

Osmanlı mutfağı denince akla gelen yemek sanatı, yemek kültürü, çeşitliliği ve sofra zenginliğini en güzel şekilde anlatan Saray Mutfağı serisindeki ürünler tasarlanırken orijinallerinden ilham alındı.

Paşabahçe Mağazaları yeni seri için Osmanlı mutfağında önemli yer tutan içinde yemek ısıtılarak sofraya getirilen, derinliği az, bakır, pirinç, çini örneklerine rastlanan kapaklı kaplardan esinlenerek Nargül, Saraciye, Sahıp, Müsenna, Mestur ve Salbekli sahanları hazırladı.

Serideki tüm ürünler, el imalatı camdan üretilirken üzerlerindeki desenlerin tümü de el işçiliği ile hazırlandı. Ürünler ayrıca 24 ayar altın yaldız ve cam boyaları kullanılarak dekorlandı.

Halk Oyunları Serisi büyük ilgi görüyor
Paşabahçe Mağazaları’nın yakın zamanda hazırladığı ‘Halk Oyunları’ serisi de beğeni toplamaya devam ediyor. Halk Oyunları Serisi’nde Kafkas, halay ve zeybek oyunlarındaki dans figürleri cama işlendi. Kadına olan saygının erkeklerin ciddi, gururlu ve dengeli hareketlerine yansıdığı Kafkas, kimi zaman hareketli kimi zaman, asaleti ortaya koyan duruş ve adımlarla örülmüş olan Zeybek, yaşamın enerjisini, döngüsünü, dayanışmayı, hareketi, durup devam etmeyi ve ritmi simgeleyen Halay’ın figürleri Paşabahçe Mağazaları’nın ‘Halk Oyunları’ serisiyle vazo, kase ve şekerliklerde yeniden hayat buldu.

Yorumlar

  1. Alışverişe çıktığımda hiç bir ihtiyaç olmasa bile Paşabahçe mutlaka uğradığım yerlerdendir, ürünlerini çok beğenirim.Osmanlı kolleksiyonu da çok güzelmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de çok şık ürünler, her zaman sevdiğim bir mağaza.

    YanıtlaSil
  3. Pasabahce ürünlerini çok severim. Yeni blogunuz hayirli olsun. Sevgiler. Deryaninsporgunlugu.

    YanıtlaSil
  4. çok şık ama paşabahçe ürünleri bence gereksiz pahalı oluyor :(

    YanıtlaSil
  5. Paşabahçenin ürünleri gerçekten çok güzel :) Blogunuz hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder